Новини

SWF file not found. Please check the path.

15 корейски артиста от всички жанрове на "Пулсът на Южна Корея"

15 корейски артиста от всички жанрове на  "Пулсът на Южна Корея"15 корейски артиста от всички жанрове на "Пулсът на Южна Корея"15 корейски артиста от всички жанрове на изкуствата пристигат в София специално за първото издание на Дома Арт Фест - "Пулсът на Южна Корея". Тази година фестивалът е посветен на съвременното южнокорейско изкуство и култура. Събитието е част от мащабен проект за културен обмен между България и страна във фокус на фондация Дома Арт. Всяка година различна държава ще представя своите най-изявени съвременни артисти у нас, а в следващо издание – най-добрите български артисти ще бъдат изпращани и представяни в съответната държава.

"Идеята за фестивала се роди от моята лична емоционална привързаност към Южна Корея, невероятното богатство на културата й и поради факта, че твърде малко се знае за нея у нас. Затова решихме да срещнем българската публика с многообразните форми на изкуство, правени там в съвременен контекст. Смятам, че това ще обогати българската културна сцена и ще допадне на публиката.", казва Мартина Стефанова от фондация Дома Арт, организатор на събитието в София.

Сред гостуващите артисти тук тази година са художници, скулптори, илюстратори, графици, фотографи, танцьори, музиканти и мултижанрови пърформъри. Програмата на фестивала „Пулсът на Южна Корея“ включва още и работилници и ателиета от различните жанрове на изкуствата, лекции, дискусии, срещи с артисти, кино прожекции, корейска поезия и музика, танци, различни игри и представяния. Специален акцент се обръща и на програмата за деца за Деня на детето на 1-ви юни. Целият уикенд ще е посветен на занимания, представящи духа на културата на Южна Корея за малките.


„Пулсът на Южна Корея“ се провежда в 10 дни между датите 30 май и 9 юни в четири основни локации: Vivacom Art Hall, Национална Художествена Галерия, Национална Художествена Академия и Фабрика 126.

Достъпът до всички изложбени пространства и мероприятия от фестивала е безплатен.

Фестивалът ще се осъществи благодарение на институционалната помощ на Министерство на Културата, Столична Община, като част от програмата "София - културна столица на Европа 2019”, Посолство на Корея в България, Национална гимназия за приложни изкуства Св. Лука, Национална Художествена Академия, Национална Художествена Галерия, Център по кореистика към СУ.

Очаквайте още подробности около събитието. Скоро повече информация ще можете да получите и от официалния уебсайт на фестивала: www.domaartfest.com

SWF file not found. Please check the path.

Studio 5

DiscoBG

Baner 1
Baner 3
Baner 4